Međimurska banka pripojit će se Privrednoj banci Zagreb

Bez autora
Feb 23 2012

Iako je Međimurska banka kao dugogodišnja članica PBZ Grupe vrlo uspješna regionalna banka prepoznatljivoga lokalnog brenda, na vrijeme smo predvidjeli tržišne potrebe za daljnjom modernizacijom njezina poslovanja koje svakim danom sve više nadilazi granice regionalnog karaktera, kao i pojačane potrebe za tehnološkim i regulatornim usklađenjem, a koja podrazumijevaju i znatna dodatna ulaganja. Privredna banka Zagreb ima 100 posto udjela u temeljnom kapitalu Međimurske banke koja je članica PBZ Grupe od 2000. godine, i ovo je završni korak koji vodi k njezinoj potpunoj integraciji u sustav PBZ-a. Pripajanje će većoj i snažnijoj banci sa širokom paletom proizvoda i usluga imati pozitivan učinak na cjelokupno poslovanje s klijentima i širu lokalnu zajednicu. Međimurska banka najprofitabilnija je regionalna banka srednje veličine u zemlji. Ima 16 poslovnica. Prošle godine nakon oporezivanja ostvarila je dobit od 32,5 milijuna kuna, a na kraju godine ukupna aktiva iznosila je 2,83 milijarde kuna.

Međimurska banka pripojit će se Privrednoj banci ZagrebIako je Međimurska banka kao dugogodišnja članica PBZ Grupe vrlo uspješna regionalna banka prepoznatljivoga lokalnog brenda, na vrijeme smo predvidjeli tržišne potrebe za daljnjom modernizacijom njezina poslovanja koje svakim danom sve više nadilazi granice regionalnog karaktera, kao i pojačane potrebe za tehnološkim i regulatornim usklađenjem, a koja podrazumijevaju i znatna dodatna ulaganja.

Privredna banka Zagreb ima 100 posto udjela u temeljnom kapitalu Međimurske banke koja je članica PBZ Grupe od 2000. godine, i ovo je završni korak koji vodi k njezinoj potpunoj integraciji u sustav PBZ-a – navodi se u priopćenju iz Međimurske banke.

Vjeruju da će pripajanje "većoj i snažnijoj banci sa širokom paletom proizvoda i usluga imati pozitivan učinak na cjelokupno poslovanje s klijentima i širu lokalnu zajednicu".

Međimurska banka najprofitabilnija je regionalna banka srednje veličine u zemlji. Ima 16 poslovnica. Prošle godine nakon oporezivanja ostvarila je dobit od 32,5 milijuna kuna, a na kraju godine ukupna aktiva iznosila je 2,83 milijarde kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik